tiistai 13. elokuuta 2013

Vatungista Röyttään

Ilta Vatungissa sujui rauhallisesti, istuskeltiin veneellä ja ihasteltiin sekä illan päälle lämmitettiin sauna. Ei siinä paljoa lämmittämistä kyllä ollut, ainavalmista mallia kun edusti. Täytyy kyllä kehua Vatungin sataman siistejä ja isoja tiloja veneilijöille, jopa grillipaikka löytyy. Fifillekin oli aktiviteettia, jänis juoksenteli pihapiirissä ja meidän koiruus ei kyllä tienny että oisko pitäny pelätä vai sittenkin lähteä perään..

Vatunginnokasta tähtäiltiinkin sitten kohti Röyttää. Tuuli oli keljulla tuulella ja pyöriskeli ees sun taas rannan tuntumassa, puuskittain vielä. Loppupätkä ajettiin turismin vuoksi rantaväylää ja siirryttiin konehommiin. Ei oltu ennen tultukaan Iin edustan pätkää, nyt ollaan sitten taas vähän viisaampia.

Röytässä oltiin kuuden maissa, rakenneltiin ruuaksi lettuja ja kävästiin hieman jaloittelemassa luontopolulla. Tehtiin myös tuttavuutta saaressa asuvien suomenlampaiden kanssa, yllättävän seurallisia otuksia. Tulivat aivan varta vasten aidan viereen meitä tervehtimään. Lammaskoira Ronja murisi sivummalla häntä tötteröllä, lampaat olivat rohkeammin ottamassa koiraa vastaan kuin koira niitä.

Saunottiin ja paisteltiin makkaraa. Tällä kertaa en intoutunut uimaan, oli sen verran hämärää että oisin saattanu mennä hukkaan! Saunasta tullessa oli jo suorastaan pimeää, näin se syksy saapuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti