tiistai 6. elokuuta 2013

Paistatellen päivää

Tämä päivä ollaan vietetty Kemissä pyöriskellen asioilla. Käveleskeltiin hissukseen mutkien kautta Prismalle asti. Tosissaankin hissukseen, minä oon eilen jännittänyt vissiin tuota matkantekoa niin että jalat on ihan hyytelöä ja ulkoreisiä polttaa kävellessä. Joku joskus on väittänyt että venyttely kannattaa, en aio uskoa vieläkään ja jatkan samaa linjaa.

Prismalla syötiin siinä vähäsen, siellä oli ihanaa henkilökuntaa. Arvoin siinä tiskillä vienkö limppari- vai kahvikupissa Ronjalle vettä niin naishenkilö tiskin takaa kysyi että oisitko ollut jotain tiettyä vailla. Selitin asian ja siitä ne kolme naista lähti kaikki johonkin tonkimaan löytyiskö jostain sopivampi kuppi koiralle! "Käykö tämmönen karkkirasia?" Päädyttiin kuitenkin siihen pieneen limsakippoon, koiralle lähetettiin paljon terveisiä ja vedestä ei veloitettu lainkaan :)

Meillä on reissuun  lähtiessä unohtunut ottaa ruotsin vieraslippu mukaan. Hannulla on asiasta suurharmitus ja etsiskeltiinkin lippua melko antautuneesti, laihoin tuloksin. Miten ois isännän viiri Suomen väreissä?

Oltiin valumassa venettä kohti kun Hannu muisti että yhelle kaverille piti soittaa - kilautus Janille "Missä sää oot?", vastauksena "no Kemissä pörrään". Niin muuten mekin! Saatiin sitten vähän vetoapua ja keltainen mercedes kurvautti meidät takaisin satamaan tuoreimpien kuulumisten kera. Käytiin me pieni saitsiinkiki kattelemassa mansikkanokalla missä sitä on pienenä tyttöjä riiattu.

Meni vähän Hannulla työhommiksi, ollaan täällä vielä toinen yökin niin saadaan jotain pieniä firman juttuja hoidettua huomenna. Tavara oli tilattu tänne jo kyllä niin että saadaan se mukaan tänään mutta siellä oli käyny jotain kommervenkkejä eikä valmista ollut syntynyt. Kyllähän täällä viihtysee, varsinkin näin kun sää sallii.

Näin iltaa kohden keli on vähän tyyntynyt ja seestynyt, aurinkokin paistelee mukavasti. Oihonna on varmaan täällä tyytyväinen, tästä satamastahan tyttönen on kolmisen vuotta sitten ostettu. Honna oli tosin silloin kuivilla, pukin päällä. Hannun naiset vissiin vie koko käden aina Kemissä, on se tämäkin tyttönen hurautellut autolla Oulusta Kemiin vastaan Ruotsin reissulta palaavaa ihastusta.. Tosin eihän sitä silloin voinu vielä myöntää että ihastutti, piti vaa huviksi ajella kattelee miltä se Oikea Rekka näyttää!

Jos sitä huomenna sinne Selkäsarveen. Se on vaan niin paras !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti