maanantai 25. kesäkuuta 2012

Merellä tuulee aina

Eilen siinä aamuhässäköiden jälkeen lyötiin kamppeet kasaan ja kohti Varjakkaa. Alkuperäinen suunnitelma oli mennä Kattilankallaan, mutta jossain siinä kieppeillä tultiin siihen tulokseen että mennään mielummin lähemmäs kotia jos nyt tuo kone sattuu särkymään. Alkutaival sujui joutuisasti ja helposti, mutta Kattilankallan kieppeillä tuuli tyyntyi aivan täysin. Siellä kelluttiin aalloilla, konetta ei uskaltanut käyttää niin keitimme sitten kahvit. Tyyniä paikkoja osui kohdalle useita - aina kun katseli vierelleen kauempana näkyi aalloista kuinka siellä kyllä tuuli. Ei vaan meillä. Merellä tuulee aina on huono sanonta.

Minä siinä tylsyyksissäni pistin hösseliksi ja kuurasin paatin kannen. Verrattain märkää touhua, täytyy myöntää. Hannu sillä aikaa opiskeli tee-se-itse -metodilla miten täysin onnettoman tuulen avulla pääsee yhtään mihinkään suuntaan kääntelemällä ja säätelemällä purjeita.

Keksittiin siinä joutessamme että Varjakan saaressa on vuokrakäyttöön tarkoitettu sauna. Pienen selvittelyn jälkeen selvisi että se on vapaana, joten meillä olikin saunailta! Ystävämme Anni tuli meille vielä seuraksi. Lämmittelimme siinä saunaa ja grillattiin makkaraa ja vaahtokarkkeja. Löylyt oli leppoiset ja kyllähän se turkkikin karisi pienen empimisen jälkeen.. Hanski tosin tyytyi ruikuttamaan rannalla. Pitäkööt karvansa.

Tänään olis tarkoitus pyöriä Oulun edustalla päiväseltään, säätiedote lupaili selkenevää muutaman tunnin päästä joten sitä odotellessa. Voidaankin tässä suunnitella seuraavaa reissua..

Tässä tää meidän öljysyöppö :)


-Aini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti