lauantai 4. elokuuta 2012

Vatunki

Aamupisujen ja -palojen ja hässäköiden ja nälkäkiukkujen mentyä ohitse päästiin itse asiaan eli tämän päivän läpipuintiin. Tultin siihen tulokseen että kuinka kaunista Röytässä onkaan ja kuinka houkutteleva sauna siellä on myös, niin jatkaisimme matkaa. Röytän elojuhlat olivat koonneet laiturit täyteen niin moottori- kuin purjeveneitä. Huomasimme vain kuuluvamme iloiseen väliinputoajien joukkoon, olimme ainoa nuorempi pariskunta ja vielä ilman lapsia... Kaikki muut veneilijät tuntuivat olevan ikääntyneempiä taikka sitten pariskuntia yksine/kaksine/kolmine lapsineen. Keula kohti Vatunkia siis, koska sielläkin pitäisi olla sauna.

Matkaa kertyi parisenkymmentä merimailia (noin 40 km) tällekin päivälle. Tuuli oli koko ajan sivussa tai vastassa, ja jouduttiinkin luovimaan käytännössä koko tämä etappi. Ihan viime metreille tuuli päätti vielä ruveta venkoilemaan ja pyöritteli itseään miten lystäsi, välillä voimakkaampana ja välillä melkein tyyntyen. Eri rento kaveri tuo tuuli. Koskaan ei tiedä mistä päästä sillä vetää ;)

Vatungin satama paljastui lähinnä kalastuskäyttöön tarkoitetuksi. Veneilijöiden huoltorakennus oli kuitenkin uuden oloinen ja todella siisti. Yksi todellinen vika siinä kylläkin oli. Saunat, molemmat, oli lukittu! Ovessa oli kyltti "WC:t, saunat, kerhotila veneilijöiden vapaassa käytössä". Ei ollut ei! Tiskiallas sentään niin on helpompi tiskata veneessä syntyvät tiskit, veneen oma allas on niin onnettoman pieni.

Illaksi vielä Kuivaniemen kylille ;) Hannun ystäväpariskunta asustaa Kuivaniemessä, joten suuntaamme sinne illanviettoon. Josko sieltä se saunakin löytyisi.

-Aini

1 kommentti:

  1. Mielenkiinnolla odotamme, kuinka onnistunut saunailta teillä oli ja oletteko tänään päässeet jatkamaan matkaa. Oulussa ainakin on ollut ihan kohtuullisen kaunis sunnuntaipäivä! Mukavaa matkaa!

    VastaaPoista