keskiviikko 8. elokuuta 2012

Haparanda hamn osa 2



Maanantain päätimme pitää välipäivänä ja lähteä käymään bussilla Haaparannassa ihmettelemässä. Ei paljon meidän Koskilinjoista heittäny nuo aikataulut, ilmeisesti täällä maalla vallitsee hieman sinnepäin olevat ajankohdat.. Kerran päivässä täältä pääsee Haaparannan bussiasemalle ja samaten kerran päivässä bussi tuo takaisin. Kierreltiin Haaparannan puolella se nelisen tuntia joka oli käytettävissä. Käytiin perinteisesti Ikeassa syömässä lihapullia ja ostettiin muutama halpa mutta edullinen muovikippo ja paistinlasta. Lisäksi kierreltiin Haglöfsit ja Fjällravenit, ylläri! Juuri ennen lähtöä vielä pyörähdys ruokakaupassa ja onnikkakyydillä takaisin Nikkalaan. Iltasella lämmiteltiin ruotsalaista puusaunaa rannassa sekä paisteltiin makkaraa ja vaahtokarkkeja. Seuraksi illalla samaan vieraslaituriin tuli vielä saksalais-kiinalainen pariskunta, jonka kanssa vaihdoimme muutaman sanan.

Tiistai valkeni tuulisena sekä ennuste lupaili alkavaa sadetta. Jonkun aikaa kuulosteltiin ulinaa, kolinaa ja mäiskettä mastossa ja todettiin että lienee hieman liian kova keli lähtä yrittämään, joten jouduttiin toiseksi pakolliseksi päiväksi jäämään Haaparantaan. Meinattiin ensin että sykästään bussilla Luulajaan mutta loppujen lopuksi tyydyttiin toiseen päivään Haaparannan keskustassa. Bussia rannassa odotellessa Hanskin silmäkulma rupesi rähmimään oudosti, vähän aikaa siinä pyyhittiin paperilla sitä ja todettiin että tulehtunut on. Eipäs jäädäkään Haaparannan puolelle, vaan Tornioon lääkäriin. Onneksi on Terveystalo, helppoa ja nopeaa. Ei kuitenkaan niin nopeaa, että oltaisiin keritty siihen viimeiseen bussiin vaan piti ottaa Umeån menevä kaksikerrosbussi ja jäädä nelostien varressa pois. Siinä komeilikin bussipysäkin vieressä iso sininen kyltti "Haparanda Hamn 5". Eikun tassua toisen eteen mieltä lämmittävässä pikku tihkusateessa :D Toisaalta olihan tuo mukava pällistellä ruotsalaisten pihoille matkan varrella.

Viime yö tuli nukuttua huonosti, sillä jos eilen tuuli niin tänään on sitten pyörremyrsky. Säätiedotus merenkulkijoille lupailee pohjoisenpuoleista tuulta 11-16 m/s, enimmillään 18 m/s. Täällä sitä sitten nökötetään vieläkin rannassa ja odotellaan tuulen laantumista että päästäisiin jatkamaan matkaa Seskarön saarelle. Kait tässä pitäs rohkeuden rippeet kasailla ja vispata nuilla lainapyörillä käymään kaupassa hakemassa leipää. Vastatuuleen tietysti.

Aini

1 kommentti:

  1. Mistä tunnet sä ystävän, onko oikea sulle hän? Anna meren se selvittää ... ja jos silloin kun myrsky soi, hän viereesi jää, anna jäädä vaan :-) Mukavaa paluumatkaa!

    VastaaPoista