perjantai 3. elokuuta 2012

Röytässä

Aamusta aloteltiin tämä loma pakkailemalla kimpsut ja kampsut kasaan. Mausteeksi vähän perinteeksi muodostunutta säntäilyä ympäri kyliä (vaihtamassa valuuttaa, ruokakaupassa, noutamassa nestekaasua..) sekä kirjallinen, rakkaudella ja ymmärryksellä luotu ohje meikän rehujen hoitosäännöksistä pikkusiskoa varten. Ihan en tuttia pyytänyt niille antamaan mutta jotakuinkin melko lähelle.

Lähtö satamasta oli joutuisa ja päästiin sukkelasti matkaan. Oulujoesta puski kovasti vettä merelle päin ja veden pinta oli tosi korkealla, mikä tietenkin joudutti valumista Storan ohi. Eipä taas nuolaistu ennenkuin tipahtaa, tuuli oli ylläri pylläri nolla! Yriteltiin siinä purjeilla puhallella kasaan jokunen kaksi solmua kunnes luovuttiin ja lyötiin kone tulille. Autopilotilla puksuteltiin menemään. Hannu kunnostautui kartanlukijana/naviaatiolaitoksena ja minä lukaisin Mielensäpahoittajan. Ihan oli luettava kirja, joskin ennakko-odotukset olivat tekstin tasosta hieman korkeammalla.. Onneksi ei ollut pituudella pilattu.

Röytässä olikin jo aivan täydet hulinat ja saatiin jokunen hetki pohtia että mihin täällä mahtuukaan. Huomisen elojuhlat on keränneet melkosen seurakunnan koolle. Sopiva väli kuitenkin löytyi, Remy-pullo löytyi myös.. :) Plus kaunis sateenkaari!

Aini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti